15/5

Det har inte kommit någon uppdatering här på ett tag då vi tagit jättemånga timmar från denna vecka för att försöka få ihop allt och få det att funka, idag har vi suttit i stort sätt hela dagen och försökt få det att funka men inget går som vi vill och vi vet inte hur vi ska göra.

Därför uppdaterar vi nu med bilder på ritningen och en video på hur långt vi kommer tills det tar stopp😊

4/5

Just nu har vi de mesta grejer som behövs till konstruktionen, det som är kvar är programmeringen om hur vi ska få kulorna att gå in i rätt fack och alla ritningar på konstruktionen!!

Vi fick ett problem om att kulorna rullade samtidigt istället för 1 och 1 vilket blev ett problem men tillslut kom vi på att frambenen var för långt ner och gjorde för stor vinkel neråt! Vi höjde då upp frambenen och då funkade det🙂

27/4

20/4

Vi har valt att göra 2 olika grupper som jobbar med samma uppgift men 2 olika konstruktioner!

Den ena gruppen har börjat komma igång och vet hur de ska börja bygga konstruktionen. Men den andra gruppen kommer inte riktigt igång utan de bekantar sig mest med spike! Men nu är det bara väntan på att vi ska komma igång med byggandet lite innan vi kan återkomma med fler bilder och videos!

30/3

Just nu är det som ett rörigt kaos där vi inte riktigt vet hur vi ska göra för att få allt att funka och hur det ska se ut!

Vi håller på att måla botten till konstruktionen och sätta på papiermache på kartongen för att det ska gå att måla på den lättare! Vi försätter med att jobba på konstruktion och designen, det är lite kniksigt med hur vi ska göra med konstruktionen men vi har många i klassen som hjälps åt för att lösa det!☺️

Info om klassen

Medans vi väntar på att konstruktionen och allt ska börja byggas så uppdaterar vi med info om vår klass!!

Vi är 25 elever som går i klass 8C på Petreskolan! Vi har kännt varandra i strax över 1,5 år och vissa av hos har kännt varandra sen vi var runt 1/2 år. Vi är ett ganska så tajt gäng fast vi bara kännt varandra i så kort tid!

17/25 elever
22/25

Micro:bit 9/3

Idag har vi ritat ut en schack konstruktion och vad alla pjäser heter och skrivit ned allt i ett dokument!

Vi går även igenom alla funktioner och vad allt betyder, vi funderar över vad det är vi behöver för att få micro:biten att komma ihåg koordinater.

Här slutar äventyret med denna uppgift om micro:biten då corona viruset gjort så tävlingen tagit bort den uppgiften och ställt in region tävlingen i Borlänge! Så vi väljer att ta bort detta helt och fortsätta med konstruktionen bara och vi håller på med 2 olika konstruktioner just nu😁 Vi har även börjat med designen till uppgiften!

Skapa en ny webbplats på WordPress.com
Kom igång